De meeste vrouwen gebruiken tijdelijke make-up. Feit is dat er ook permanente make-up bestaat. Dit wordt meestal aangebracht door professionals, zoals een schoonheidssalon in Dongen. Deze vorm van make-up is populair onder degenen die geen handmatige make-up op hun huid kunnen of willen aanbrengen. Deze procedure wordt ook wel micropigmentatie of cosmetische tatoeage genoemd en kan voor een lange tijd op je huid blijven zitten. De schoonheidsspecialiste gebruikt meestal bepaalde hulpmiddelen zoals een pen die ijzeroxide bevat om de make-up te plaatsen. Dat betekent dat je met deze procedure bijvoorbeeld je wenkbrauwen voller kunt maken, littekens kunt camoufleren en sommige delen van de huid donkerder kunt maken. Daarnaast zijn er nog andere voordelen die je kunt halen uit de permanente make-up.

Geschikt voor degenen die geen gewone make-up kunnen dragen

Veel vrouwen zijn geïnteresseerd in permanente make-up omdat ze allergieën veroorzaakt door cosmetische producten kunnen vermijden. Micropigmentatie is geschikt voor diegenen die reguliere cosmetica niet kunnen gebruiken vanwege huidgevoeligheid of allergieën. Zo heb je bij het gebruik van permanente make-up geen last van tranende ogen of jeuk. Dit komt omdat de procedure helemaal geen allergenen bevat. Dit proces is ook geschikt voor vrouwen die onvaste handen hebben of last hebben van zichtproblemen. Traditioneel make-up aanbrengen vereist tenslotte geduld, goed zicht en stabiliteit. Met permanente make-up kun je rekenen op een schoonheidsspecialiste om deze klus perfect te klaren. De meeste van deze procedures worden tenslotte op je ogen gedaan. Daarom zijn details belangrijk.

Perfecte symmetrie krijgen

Niet alle vrouwen kunnen een perfect resultaat krijgen bij het aanbrengen van eyeliner. Zonder vaste hand is het creëren van symmetrie een hele uitdaging. Met permanente make-up kun je gemakkelijk onregelmatige vormen van lippen, ogen of wenkbrauwen corrigeren. Het mooie is dat je deze procedure ook kunt toepassen om littekens en alopecia te verbergen. Bovendien laat deze methode je natuurlijke eigenschappen zien. Oudere vrouwen kunnen de tint van hun lippen verliezen omdat deze na verloop van tijd dunner worden. Dit probleem kan worden opgelost door permanente make-up op de lippen aan te brengen. Simpel gezegd, oneffenheden of onregelmatigheden op je gezicht kun je zonder veel moeite herstellen. Je zelfvertrouwen heeft hier baat bij en je kunt de tijd die je besteedt aan het aanbrengen van make-up op je gezicht verminderen.

Hoe vind je een goede schoonheidssalon?

Omdat deze procedure specifieke tools en vaardigheden vereist, heb je altijd de hulp van een deskundige nodig. Dat betekent dat je een schoonheidssalon moet bezoeken om deze service te krijgen. Voordat je een schoonheidsspecialist bezoekt, moet je je eerst vergewissen van hun expertise. Het vergelijken van bepaalde diensten kan allemaal op één plek via internet. Blader door de informatie en vind de beste salon voor jou!